BORÍTÓLELEPLEZÉS: Böszörményi Gyula - Bitó és borostyán & Mindörökké várni

by - 5/22/2017



Fülszöveg

1990. december 10., este. A Keleti indóházból útra kel az 502-es Budapest-Predeal-Bukarest vonalon közlekedő éjszakai járat, hálókocsijában a híres magánzó detektív Ambrózy báró tanítványával, Hangay Mili kisasszonnyal, aki szigorú mestere épp száműzetésre ítélt a székesfővárosból. A fényűző, első osztályú kocsikban csupa előkelő, jómódú, kiváló modorú hölgy és úr utazik, akik legrémesebb álmaikban sem gondolnák, hogy mire megérkeznek, az egész Monarchiába csak úgy emlegetik majd az 502-es járatot, mint "a fagyos éjszakában száguldó véres szerelvényt".
Az új Amrózy-történet az Ármány és kézfogó című regény idejében játszódik és Hangay Mili kisasszony első önállóan felderített bűnügyét meséli el.

És akkor lássuk a borítót:
Rendeld meg ITT
Vagy rakd kívánságlistára ITT


Mindörökké várni

Rendeld meg ITT
Vagy rakd kívánságlistára ITT 

Fülszöveg:

„A magány, amit érzett, szavakkal leírhatatlan volt. Szerencsére nem is kívánta tőle senki, hogy megfogalmazza a kínt, ami egészen apróra préselte a lényét. Ült az ezüstös csillogású, fagyba dermedt metánhullám peremén és a fekete eget bámulta.”

A szerzőről:  


Böszörményi Gyula magyar író, újságíró. A Gergő és az álomfogók című meseregényével lett ismert országszerte. Színpadi, rádiós és televíziós munkái is jelentősek. 
Ötven éves korára már több, mint ötven regényt írt, a Lúzer Rádió, Rontásűzők és az Álomfogó sorozatok mellett önálló művekkel és antológiákkal is jelentkezett. A gyerekeknek szánt könyveit a felnőttek is imádják, sőt végigvigyorogják - ahogy az eKultura kritikusa is tette. 
Munkásságát számos díjjal jutalmazták. 2007-ben József Attika-díjat kapott a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökének különdíjával tüntették ki, a Gergő-regények IBBY díjat kaptak az Év Legjobb Gyermekkönyve kategóriában, tavaly pedig a Könyvmolyképző Kiadó Nívódíját is átvehette.  

You May Also Like

0 megjegyzés